DIY Polaroid in polaroid

De laatste tijd zie je het vaak voorbij komen: Polaroid foto's. Hoewel dit soort foto's bijna als eerst uitgevonden was en ook toentertijd gebruikt werd, halen mensen of hun oude camera weer uit de kast, kopen er één of maken ze zelf! Eigenlijk kun je het wel een soort trend noemen, of niet? Ik heb bij veel andere bloggers al DIY's voorbij zien komen waarbij ze zelf Polaroid foto's maakten en die uitprintten en ze vervolgens met wasknijpertjes ergens aanhingen. Het leek mij leuk om ook zoiets te doen, maar dan met een eigen twist eraan. Dit keer niet aan een rekje of schilderijtje, maar een Polaroid in een Polaroid!




Deze DIY is erg simpel. Het enige wat je nodig hebt is een gewone fotocamera, een printer, fotopapier en een schaar. 

♥ Kies foto's uit die je wil gaan gebruiken, bijvoorbeeld van Instagram of Facebook. ♥ Zet deze foto's dan in Word en zorg dat ze allemaal ongeveer dezelfde grote hebben. ♥ Laat onder elke foto een dikke rand van zo'n 3 centimeter vrij, dit gaat later het Polaroid effect creëren. ♥ Print de foto's dan uit op fotopapier voor het mooiste resultaat. ♥ Knip de foto's uit en zorg dat je om de foto heen een randje van minimaal een halve centimeter hebt, en bij de onderste rand zo'n drie centimeter. ♥ Kies een leuke achtergrond uit, en zorg dat je deze later weer kunt gebruiken. ♥ Pak nu twee foto's (het aantal is aan jou), houd ze voor de achtergrond en maak er een foto van. ♥ Doe dit met al je foto's. ♥ Als je foto's te donker zijn dan kun je ze eventueel lichter maken in een bewerkingsprogramma, ik heb Lightroom gebruikt. ♥ Zet nu deze foto's in Word en herhaal het proces zoals je eerder hebt gedaan met de kleinere Polaroids. ♥ Nu ben je klaar, en kun je er mee doen wat je wil! 

Wat vind jij van de Polaroid trend?

3 opmerkingen :

  1. Wat een leuke DIY Sam, ik ben ook helemaal weg van polaroids. Dit is veel goedkoper, en nog een leuker ook! Ik ga het binnenkort een keer uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een super leuk en creatief idee!

    Xx julia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt super leuk idee. Ga ik ook een keer proberen. Heb zelf zo'n polaroid camera besteld
    Gr. Sterre

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2015 Test | Distributed By My Blogger Themes | Designed By Blokotka